mandag den 24. marts 2014

Magisk morgenstund



 
Det var en smuk og tåget morgenstund. Somme tider kan naturen være fuldstændig magisk, og det føles som om, man er trådt direkte ind i et vidunderligt eventyr.
Et eventyr befolket af Alfer, Elver, Hekse og Trolde. Jeg så dem desværre ikke - men jeg er helt og aldeles overbevist om, at de er der et eller andet sted. For hvis man giver sig rigtig god tid, kan man høre dem hviske.



 

14 kommentarer:

Ellen sagde ...

Ja, for pokker, den var da totalt magisk! Herlige billeder fra en smuk morgen :-)

Johanne sagde ...

Ellen - Tak. På sådan en morgen er det bare om at komme hurtigt ud med kameraet :-)

Hyggetrold sagde ...

Jamen sikke fantastiske billeder..jeg er målløs...aldrig har jeg set noget så flot. Kan ligefrem føle den magiske stemning :). Knus :)

Lene sagde ...

Hold da op, Johanne, ren magi og sikke lysbilleder. Hvor er de bare smukke :-)

Johanne sagde ...

Hyggetrold - Det tænkte jeg nok, at du kunne :-)
Knus.

Lene - Tak :-) På sådan en morgen er det slet ikke spor svært at komme op om morgenen :-)

Karen-Vibeke sagde ...

Smukke smukke magiske billeder! Tak!

Johanne sagde ...

Karen-Vibeke - Og tak til dig for kommentaren :-) I dag har morgenen været akkurat lige så smuk.

Fruen i Midten sagde ...

Smukke billeder! Ja, mon ikke der bor en og anden lille trold eller alf liiige uden for dit synsfelt :-)

Johanne sagde ...

Fruen - Det er jeg da helt sikker på :-) De lever nemlig altid i moseområder.

conny sagde ...

Jeg er nu ikke helt sikker på, at elverfolkene ikke er der! Det er da lige før, jeg kan høre dem ud gennem dine fantastiske billeder!

Johanne sagde ...

Conny - De er der. Jeg kan selv høre dem igennem stilheden :-)
Ønsker dig en dejlig dag.

Anonym sagde ...

Jeg er helt betaget af de meget smukke billeder du har taget - du er en ren kunstner - der er virkelig magi i de billeder.
Kh Marianne

Johanne sagde ...

Marianne - Tak til dig :-) Man skal tage mange billeder, før det helt specielle viser sig.
God weekend.

Anonym sagde ...

Mosen er bare helt skøn!

Mosens natur fremtryller gode oplevelser, og velværet og den friske luft bringer lise til krop og sjæl og ro i sindet. Buskenes og især sivenes stille hvislen og raslen i vinden, minder os om lyden af hjerteslaget og det sivende blod i moders liv før fødslen. Dine billeder og din stemningsbeskrivelse får mig til at tænke på bogen: ”Den lille bondegård ved mosen” - ISBN 978-87-7190-975-3, hvor der fortælles om mosen og livet på landet dengang seniorer var børn. - Det var tiden, hvor økologi var en helt naturlig ting, da der ikke var råd til kemiske sprøjtemidler, megen kunstgødning og den slags - tiden hvor der manuelt blev høstet med leen hele vejen rundt om kornmarken før, der skulle høstes med selvbinderen, så intet af det dyrebare korn gik til spilde – tiden hvor traktoren så småt begyndte at afløse hesten som trækkraft rundt omring på bondegårdene - og tiden hvor køerne fik lov til at græsse lidt græs langs markvejen, når de blev hentet hjem til malkning.

I bogen fortælles om mennesker og dyr og ikke mindst også om naturen. Lidt mere specielt beskrives især den store betydning tørvemosen havde for lokalbefolkningen på den tid. Tørvemosen vil sikkert fortsat bestå, men de kulturelle præg og minder, der viser hvordan mennesket ved slid og flid påvirkede landskabet, udviskes efterhånden.

- (Hvis du gerne vil vide lidt mere om fortællingerne kan du få lidt oplysninger om fortællingerne ved at gå ind på Bog.nu's eller en net-boghandels hjemmeside (evt. via siden bogpris.nu eller pricerunner.dk). Indtast titlen i søgefeltet og klik på bogen, så kommer du ind i lidt beskrivelse om handlingen. Du kan naturligvis også låne den via biblioteket).

Alt godt fremover!